Η Γενοκτονια Των Αρμενιων: 100 Χρονια Μετα | Ντοκιμαντέρ

Δείτε Ντοκιμαντέρ online στο Cosmos greek documentaries:
Δείτε Ντοκιμαντέρ online με ελληνικους υποτιτλους
Η Γενοκτονια Των Αρμενιων: 100 Χρονια Μετα
1915: Ύστερα από μια σειρά ήττες, η Οθωμανική Αυτοκρατορία εισήλθε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το κράτος, το οποίο είχε χάσει ήδη το 80% του ευρωπαϊκού εδάφους του, κατέρρευσε. Η εθνικιστική ιδεολογία κατέλαβε την οθωμανική ελίτ, αποκαλύπτοντας εσωτερικές εντάσεις σε όλη την επικράτεια. Οι Αρμένιοι, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην Ανατολική Ανατολία πριν από 3.000 χρόνια, γρήγορα μετατράπηκαν σε εχθρό. Από τον Απρίλιο του 1915 μέχρι και τον Ιούλιο του 1916 περισσότεροι από ένα εκατομμύριο απ’ αυτούς απελάθηκαν και σφαγιάστηκαν. Αυτή ήταν η πρώτη γενοκτονία του αιώνα.
Στην Τουρκία, η ανάδειξη του θέματος ανέκαθεν ήταν αρνητική και η χρήση της λέξης «γενοκτονία» απαγορευμένη. Ωστόσο, τώρα, μέσα στην ίδια την τουρκική κοινωνία υπάρχουν φωνές που ζητούν να ακουστεί.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει δύο σημαντικούς ανθρώπους που δεν θα μπορούσε να τους χωρίζει τίποτα περισσότερο: τον Τούρκο Χασάν Κεμάλ, εγγονό ενός από τους δράστες και την Τουρκοαρμένισσα Φετιγέ Τσετίν, εγγονή ενός από τα θύματα. Μαζί θα άρουν την αυλαία αυτής της αιματηρής σελίδας της Ιστορίας και θα μιλήσουν για την επείγουσα ανάγκη να ειπωθεί η αλήθεια.



 Η Γενοκτονια Των Αρμενιων: 100 Χρονια Μετα
 Παραγωγής:
 Διάρκεια: 52:13 min
 Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι
 Γλώσσα: Αγγλικά





    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013. Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online - All Rights Reserved
Template Created by ThemeXpose | Published By Gooyaabi Templates