Η Πολιορκια Του Μεσολογγιου (2020) Ντοκιμαντερ

Δείτε Ντοκιμαντέρ online στο Cosmos greek documentaries: 
Ντοκιμαντερ 1821
Η Πολιορκια Του Μεσολογγιου
Την ιστορική πολιορκία του Μεσολογγίου από τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κιουταχή παρουσιάζει η «Μηχανή του Χρόνου»
Το Ντοκιμαντερ περιγράφει τη πολιορκία του Μεσολογγίου από τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κιουταχή. Την ευρηματική οχύρωση της πόλης και την σθεναρή άμυνα των πολιορκημένων κόντρα σε χιλιάδες Τούρκους.
Ένα χρόνο μετά από την έναρξη του επαναστατικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον του Οθωμανικού ζυγού, οι αποτυχημένες ελληνικές πολεμικές επιχειρήσεις σε Ήπειρο και Δυτική Στερεά, έφεραν τους Οθωμανούς έξω από το Μεσολόγγι.
Η πόλη της Δυτικής Στερεάς, που προεπαναστικά ήταν ένα πλούσιο αστικό κέντρο, αποτελούσε τοποθεσία «κλειδί», τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους Τούρκους. Ήταν ο συνδετικός κρίκος για Ρούμελη και Πελοπόννησο. Οι Οθωμανοί επιθυμούσαν να κατακτήσουν το Μεσολόγγι, για να στέλνουν τα στρατεύματα τους στον Μοριά.
Ιστορικοί και ερευνητές μιλούν για την πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κιουταχή τον Οκτώβριο του 1822. Αποκαλύπτουν πώς απέτυχε η πολιορκία και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ένας Ηπειρώτης.
Κάτοικοί του Μεσολογγίου περιγράφουν στη «Μηχανή του Χρόνου» την ηθική και οικονομική ενίσχυση του μεγάλου Βρετανού ποιητή, Λόρδου Βύρωνα, προς την πόλη κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.
Ντοκιμαντερ Για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821


 Η Πολιορκια Του Μεσολογγιου
 Παραγωγής: Μηχανή του Χρόνου
 Διάρκεια: 52:34 min
 Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι
 Γλώσσα: Ελληνικα

Επεισοδιο 1: Η Πολιορκια Του Μεσολογγιου

Επεισοδιο 2: Η Εξοδος του Μεσολογγιου


    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013. Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online - All Rights Reserved
Template Created by ThemeXpose | Published By Gooyaabi Templates