Wormwood (2018) Σειρα Ντοκιμαντερ

Δείτε Σειρές Ντοκιμαντέρ online στο Cosmos greek documentaries:
Wormwood (2018) Δειτε τη Σειρα Ντοκιμαντερ με ελληνικους υποτιτλους
Wormwood 
Τις πρωινές ώρες της 28ης Νοέμβριου 1953, ο Frank Olson, ένας επιστήμονας του Αμερικανικού στρατού που εργαζόταν στο τμήμα του βιολογικού πολέμου (biological warfare), αλλά και στη C.I.A., πήδηξε από το παράθυρο του δωματίου του που βρισκόταν στον 13ο όροφο στο ξενοδοχείο Statler της Νέας Υόρκης. Ήταν ατύχημα ή δολοφονία;
Αυτή την ερώτηση ερευνά η σειρά του “Wormwood:” τον πιθανό φόνο του Frank Olson και την συνωμοσία για την κάλυψη του φόνου αυτού. Με σκηνοθέτη τον βραβευμένο Errol Morris, η σειρά είναι μια αναπαράσταση αληθινών και υποθετικών γεγονότων, που μπλέκονται σε ένα καταπληκτικό εγχείρημα που παντρεύει τη μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ. Ο ίδιος ο Morris παρομοιάζει το Wormwood με τις Ρώσσικες κούκλες, τις μπαμπούσκες: ιστορίες μέσα σε ιστορίες, μέσα σε άλλες ιστορίες. Η ιστορία αρχίζει με την αναφορά σε ένα απόρρητο πρόγραμμα/πείραμα της C.I.A. το MK-Ultra, το οποίο έτρεχε τις δεκατίες του ’50 και ’60, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν ναρκωτικά ως τακτικές ανάκρισης και βασανιστηρίου με σκοπό να αποδυναμώσουν τα υποκείμενα για να αποσπάσουν πληροφορίες και ομολογίες.
Κατά την διάρκεια των έξι επεισοδίων παρακολουθούμε στιγμιότυπα από πραγματικά παρελθοντικά συμβάντα, τα οποία μπορεί να είναι υπό μορφή συνεντεύξεων πραγματικών στελεχών της C.I.A., αποκόμματα εφημερίδων, δελτία τύπου, παροντικές συνεντεύξεις ανθρώπων που εμπλέκονταν στην υπόθεση, όπως τον γίο του Frank Olson, Eric Olson, ή τους δικηγόρους της οικογένειας και τέλος, την αναπαράσταστη αυτών των γεγονότων με τους Peter Sarsgaard ως Frank Olson, Molly Parker ως την γυναίκα του Alice, Scott Shepherd ως τον υπολοχαγό συνταγματάρχη Vin Ruwet, Christian Camargo ως τον χημικό Dr. Robert Lashbrook, Tim Blake Nelson ως τον “spymaster” Sidney Gottlieb, και Bob Balaban ως τον ψυχαναλυτή Harold Abramson.
Η σειρά είναι εξαιρετική καθώς, τελικά, είναι και αυτή μια ιστορία για την εξιστόρηση. Είναι γεμάτη με διαφορετικές ματιές, κρύβει αλλά και αναζητά την αλήθεια, είναι ένα ντοκιμαντέρ αλλά και ένα ιστορικό δράμα.

 Wormwood 
 Παραγωγής: Netflix
 Διάρκεια: 40:00 min (κάθε επεισόδιο)
 Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι 
 Γλώσσα: Αγγλικά 

Επεισόδιο 1: Αυτοκτονία Αποκαλύπτεται


Επεισόδιο 2: Τρομερό λάθος

Επεισόδιο 3: Απαγορευμένο άδυτο


Επεισόδιο 4: Το κουτί της Πανδώρας


Επεισόδιο 5: Έντιμοι άνθρωποι


Επεισόδιο 6: Να με θυμάσαι



    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 σχόλια:

  1. Το Επεισόδιο 3 Μάγκες είναι μούφα δεν ξέρω τι κάνατε
    μάλλον στην κατήγορια που έχετε ,
    Power of Love και το Ηουse of love θα έπρεπε να βρίσκεται δίκαια
    αυτήν η παπαριά.
    Αίσθησιακά Θρίλερ θα την έλεγα έγώ.
    Λέω Τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε θα ξεκινήσουν τα ancient aliens season 13?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πότε θα ξεκινήσουν τα ancient aliens season 13?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Copyright © 2013. Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online - All Rights Reserved
Template Created by ThemeXpose | Published By Gooyaabi Templates