Guns Germs And Steel | Ντοκιμαντέρ

Δείτε Ντοκιμαντέρ online στο Cosmos greek documentaries:
Σειρά Ντοκιμαντέρ Nat Geo με ελληνικούς υπότιτλους
Guns Germs And Steel
Σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων που βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Jared Diamond Guns, Germs and Steel και ακολουθεί τα ίχνη της ανθρωπότητας από το 9000 π.Χ. ως τις μέρες μας.Εμπνευσμένο από μια ερώτηση που του έκανε ένας κάτοικος της Παπούα της Νέας Γουινέας 30 χρόνια πριν,ο Diamond ξεκινά μια παγκόσμια αναζήτηση για να κατανοήσει τις ρίζες της παγκόσμιας ανισότητας. Τα τρία ντοκιμαντέρ συνολικής διάρκειας 3 ωρών κινηματογραφήθηκαν σε τέσσερις ηπείρους χρησιμοποιώντας βίντεο υψηλής ψηφιακής ανάλυσης και συνδυάζουν μια φιλόδοξη δραματοποιημένη αναπαράσταση με ντοκουμενταρίστηκες λήψεις εν κινήσει σε συνδυασμό με γραφικά υπολογιστών ψηφιακής ανάλυσης. Περιλαμβάνουν επίσης σχολιασμούς από τον ίδιο τον Diamond καθώς επίσης κι από ένα πλήθος διεθνών ιστορικών, αρχαιολόγων και επιστημόνων.Το ντοκιμαντέρ "Όπλα, μικρόβια και ατσάλι" είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στις στοιχειώδεις δυνάμεις που έχουν διαμορφώσει τον κόσμο μας και που συνεχίζουν να διαμορφώνουν το μέλλον μας.


 Guns Germs And Steel
 Παραγωγής: National Geographic
 Διάρκεια: 54:00 min (το κάθε επεισόδιο)
 Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι
 Γλώσσα: Αγγλικά

Επεισόδιο 1: Out Of Eden 

Επεισόδιο 2: Conquest 


Επεισόδιο 3: Into the Tropics 
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 σχόλια:

  1. πολύ καλό ντοκιμαντέρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ντοκιμαντέρ είναι καλό για να περνάμε την ώρα μας. Ως επιστημονική θεωρία είναι μια αναπαραγωγή της μεταμοντέρνας αφήγησης ότι όλα στην ζωή είναι αποτέλεσμα "τυχαίων γεγονότων". Είναι πολύ βολικό να πειστεί το φιλοθεάμον μαντρί ότι για την κατάντια του φταίει η γεωγραφία και όχι οι πολιτικές αυτών που έχουν την δύναμη. Καλές οι αμερικανιές για να τρώμε τα πατατάκια μας, αλλά καλό είναι και το "σκέπτεσθαι" των ελλήνων- το οποίο δε μπορεί να εξηγηθεί ούτε από το κλίμα ούτε από το «πλεόνασμα δημητριακών»- να μην χάφτουμε λοιπόν ανέξοδα ότι μας πλασάρει το national geographic. Και για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω έλληνες δεν εννοώ τους σημερινούς κατόχους αριθμού ταυτότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον το δικό μας φιλοθεάμον μαντρί είναι βολικό να πείθεται ότι είναι ξεχωριστό από τα άλλα μαντριά. Η τύχη δεν μπορεί να το εξηγήσει αυτό, μόνο ο καλός θεούλης και τα νεφελίμ. Οι έλληνες καταλαβαίνουν τι λέω. Και για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω έλληνες δεν εννοώ τους σημερινούς κατόχους αριθμού ταυτότητας αλλά τους έλληνες με το Μ κεφαλαίο.
    Ανώνυμος ο Ένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά τα σχολιά σας ρε παιδιά εμπεριέχουν τόσο σκότος άγνοιας και ημιμάθειας που πονάει το μυαλό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνω με τον ανωνυμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας ξεπεράσουμε το σύνδρομο της εποχής μας που τα θέλει όλα μαύρα ή άσπρα και ας δούμς ότι κάπου υπάρχει και αλήθεια σε όλα αυτά. Ο τυπάκος έχει μια βάση σε αυτό που λέει 'Περί Γεωγραφίας'. Ας αναλογιστούμε ποια Ισπανία και ποια Αγγλία θα είχαν κάνανε αυτοκρατορίες αν δεν είχαν κοντά τους την Ελλάδα να μάθουν τα βασικά περί επιστήμης, λογικής, δημοκρατίας, μαθηματικών κτλ. Αν η γεωγραφία τον Ίνκας είχε κοντά Ελληνικό πνεύμα ως βάση θα σου έλεγα εγώ ποιος θα κατακτούσε ποιον!!!!! Ελλαδάρα ρε.. χαρίζει η ομάδα πολιτισμό και ας χρωστάει και στους Αζτέκους ακόμα ακόμα.. Κάνουμε πλάκα αλλά πραγματικά πιστεύω ότι ο παράγων Ελλάδα τους έκανα μάγκες τους Άγγλους, τους Σάξονες και τους Βισιγότθιους Ισπανούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανεξαρτητά αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με τη θεωρία του το ντοκιμαντέρ έχει ενδιαφέρον.Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Copyright © 2013. Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online - All Rights Reserved
Template Created by ThemeXpose | Published By Gooyaabi Templates