Μεγας Αλεξανδρος Ονειρα Και Κατακτησεις (2016) Ντοκιμαντερ

Δείτε Ντοκιμαντέρ online στο Cosmos greek documentaries: 
Μεγας Αλεξανδρος Ονειρα Και Κατακτησεις - Δειτε Ντοκιμαντερ με ελληνικους υποτιτλους
Μεγας Αλεξανδρος Ονειρα Και Κατακτησεις
ALEXANDRE LE GRAND, DES RÊVES ET DES CONQUÊTES/ ALEXANDER THE GREAT
Ο Στεφάν Μπερν και η εκπομπή «Secrets d’Histoire» της Γαλλικής Δημόσιας Τηλεόρασης France 2, ακολουθούν τα ίχνη του πιο ένδοξου κατακτητή όλων των εποχών: του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γίνεται βασιλιάς σε ηλικία μόλις 20 ετών, απελευθερώνει τις ελληνικές πόλεις που ήταν μέσα στην περσική Αυτοκρατορία, στέφεται Φαραώ και καταλαμβάνει εδάφη, προχωρώντας από το Νείλο μέχρι τη Βαβυλώνα, από τη Μακεδονία μέχρι τα Ιμαλάια. Σε χρονικό διάστημα λίγο μεγαλύτερο των δέκα ετών, γονατίζει την απέραντη Περσική Αυτοκρατορία, πριν πεθάνει ήρωας σε ηλικία μόλις 33 ετών, χωρίς να γνωρίσει ποτέ την ήττα: μία μοναδική περίπτωση στην Ιστορία!
Εντούτοις, είναι δύσκολο να εξιστορήσει κανείς την πραγματική εποποιία αυτού του εξαιρετικού Ελληνα βασιλιά, αφού η ιστορική πραγματικότητα αναμιγνύεται με τους θρύλους. Ποιος άνδρας κρύβεται πίσω από τον ευφυή στρατηγό; Χάρη σε ποια μυστικά κατάφερε να ιδρύσει τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία όλων των εποχών; Ποιες διαταραχές του νου οδήγησαν στην πτώση του, που ήταν εξίσου ραγδαία όσο κι η άνοδός του;
Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να εξιχνιάσει τα μυστήρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, όπου περνά τα νεανικά του χρόνια, στις μυθικές περσικές πόλεις Βαβυλώνα και Περσέπολη, τις οποίες κατακτά, περνώντας από τη μνημειώδη Αλεξάνδρεια που ιδρύει στην Αίγυπτο. Ένας παγκόσμιος ήρωας, του οποίου η εκπληκτική εποποιία εξυμνείται στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, εδώ και πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια.

 Μεγας Αλεξανδρος Ονειρα Και Κατακτησεις
 Παραγωγής: France 2 
 Διάρκεια: 01:40:00 min 
 Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι 
 Γλώσσα: Αγγλικά 

Μέρος 1ο: 


Μέρος 2ο: 


    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Ton ekanan kai janthon ton Alexantro...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά Πώς επιδρούν οι γονείς του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο σχηματισμό της προσωπικότητάς του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Copyright © 2013. Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online - All Rights Reserved
Template Created by ThemeXpose | Published By Gooyaabi Templates