Ο Αυτοκρατορας Των Θαλασσων - Emperor of the Seas | Ντοκιμαντέρ

Δείτε Ντοκιμαντέρ online στο Cosmos greek documentaries:
Ο Αυτοκρατορας Των Θαλασσων - Emperor of the Sea | Ντοκιμαντέρ onlineΟ Αυτοκρατορας Των Θαλασσων
Γεννημένος το 1371, ο Ζενγκ Χι συνελήφθη σε ηλικία 10 ετών από τα κινεζικά στρατεύματα της δυναστείας των Μινγκ και ευνουχίστηκε. Όμως, σε μια εκπληκτική αλλαγή της τύχης του, εντάχθηκε στις υπηρεσίες της αυλής του πρίγκιπα Ζου Ντι που αργότερα έγινε γνωστός ως Αυτοκράτορας Γιονγκλέ. Ο Ζενγκ Χι ή Μα Χι όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, απεδείχθη ικανότατος υπηρέτης και έλαβε μαθήματα στην τέχνη του πολέμου και της διπλωματίας. Ο πρίγκιπας ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες του Ζενγκ Χι που όταν ανακηρύχθηκε Αυτοκράτορας τον αναβάθμισε ραγδαία. Τον όρισε ναύαρχο και διέταξε να κατασκευαστεί στόλος με σκοπό να επεκταθεί ο ρόλος της Κίνας στις περιοχές των παρακείμενων θαλασσών. Για πάνω από τριάντα χρόνια ο Ζενγκ Χι ηγήθηκε σε τεράστιες αποστολές στην Ινδία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική καλύπτοντας 25.000 μίλια ωκεανού.
Αλλά μετά το θάνατό του, οι κινέζοι αξιωματούχοι κατέστρεψαν όλα τα αρχεία με τους θησαυρούς από τα ταξίδια του και η Κίνα γύρισε την πλάτη της στον κόσμο.
Το ντοκιμαντέρ ενώνοντας τα κομμάτια από τα στοιχεία που έχουν παραμείνει αποκαλυπτει την
αλήθεια γύρω από τη ιστορία του Ζενγκ. Ποιος ήταν αυτός ο παράξενος άνθρωπος που ηγήθηκε μιας αρμάδας και γύρισε τον κόσμο οκτώ δεκαετίες πριν ο Κολόμβος αποπλεύσει για την Αμερική; Και ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός πίσω από τα ταξίδια του;


 Ο Αυτοκρατορας Των Θαλασσων
 Παραγωγής: Discovery Channel
 Διάρκεια: 52:24 min
 Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι
 Γλώσσα: Αγγλικά





    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013. Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online - All Rights Reserved
Template Created by ThemeXpose | Published By Gooyaabi Templates